Gå til indhold

Hvis uheldet er ude

Vi anbefaler læsning af den konsulære del af Udenrigsministeriets hjemmeside.

Turistoplysninger om Italien kan findes på Italiens nationale turistråds hjemmeside www.enit.it.

Der gøres opmærksom på, at der i de fleste bistandssager skal betales gebyr. Oversigt over gebyrer findes på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Gebyret er forhøjet udenfor kontortid. Gebyret kan betales med betalingskort eller bankoverførsel. Ambassaden modtager ikke kontantbetaling.

Nødstilfælde udenfor åbningstid: I nødstilfælde kan der udenfor åbningstid rettes henvendelse til Udenrigsministeriets 24/7 vagtcenter på tlf. nr. +45 33921112.

Nedenfor følger en kort vejledning, som i de fleste tilfælde kan bringe turisten videre. 

Tyveri er desværre meget udbredt. Ved tyveri, det være sig af pas, kørekort, kreditkort, bil eller andet, skal du henvende dig til politiet og få optaget politianmeldelse (denuncia di smarrimento) med optegnelse af det stjålne.

Danske kreditkort kan spærres hos Pengeinstitutternes Betalings Service, PBS, på telefon: (+45) 4489 2929 (døgnåbent) eller via din bank.

Pas

Har du fået stjålet dit pas, kan du om nødvendigt mod gebyr og med politianmeldelse, få udstedt et midlertidigt pas på ambassaden eller et af de danske konsulater. Se liste over danske konsulater i Italien i menuen til venstre. Nogle flyselskaber accepterer hjemrejse direkte på politianmeldelse. Kontakt dit flyselskab og hør om denne mulighed.

Kørekort

Ambassaden og konsulaterne kan ikke udstede midlertidige kørekort. Får man stjålet sit kørekort, skal man henvende sig til det lokale politi og få lavet en politianmeldelse. Ifølge italiensk lovgivning giver politianmeldelsen ret til fortsat at køre bil i 11 dage i Italien. Har du behov for at køre længere tid i Italien, kan Ambassaden mod gebyr udstede en attest på italiensk. Attesten giver sammen med politianmeldelsen ret til at køre bil i Italien under ferieopholdet. Læs mere her. 

Pengeoverførsler

Mangler du penge, kan ambassaden henvise til følgende muligheder for hjælp:

  1. Pengeoverførsler via private pengeoverførselsinstitutter så som Western Union og MoneyGram er normalt den hurtigste og billigste løsning. Er du ikke i besiddelse af pas eller anden ID med billede, skal du kunne fremvise en politianmeldelse.
  2. Pengeoverførsler via egen bank i Danmark til lokal italiensk bank mod forevisning af pas.
  3. Ambassaden eller konsulaterne kan udbetale et beløb til hjemrejse, men "man kan ikke komme hjem på konsulatets regning". Pengene skal forinden være indbetalt til Udenrigsministeriet. Bistanden er gebyrpålagt med forhøjet gebyr udenfor kontortid.