Gå til indhold

kultur

Kultur- og presseafdelingen på den danske ambassade i Rom arbejder med at udbrede kendskabet til Danmark og dansk kunst og kultur i Italien. Her på kultursiderne kan du læse mere om hvad vi gør, og hvordan vi arbejder.  
Igennem tiden har store danske kulturpersoner som HC Andersen og Bertel Thorvaldsen rejst til, arbejdet i og fundet inspiration i Italien, og Italien er fortsat en attraktiv destination for danske kunstnere, forskere og kulturaktører. Siden 1961 har Det Danske Institut i Rom spillet en vigtig rolle i at bevare og videreudvikle de kulturelle bånd imellem Danmark og Italien ved blandt andet at stille ophold til rådighed for kunstnere og forskere, afholde udstillinger, konferencer og koncerter. Ligeledes er Venedig-biennalerne store og anerkendte, tilbagevendende begivenheder for de internationale arkitektur-, kunst-, og filmbrancher, og Danmark kuraterer hvert år udstillinger inden for henholdsvis kunst og arkitektur i den permanente danske pavillon i Venedig.

Kultur- og presseafdelingen arbejder med at promovere dansk kunst og kultur, værdier og mærkesager i Italien ved på forskellig vis at formidle og støtte (kunst- og kultur) projekter med en dansk vinkel. Vi samler og formidler informationer om Danmark og arrangementer med en dansk vinkel på vores sociale medier samt i vores kulturkalender. Derfor er vi altid interesserede i at høre om arrangementer i Italien, der har en dansk vinkel, og vi hører gerne fra dig, hvis du har kendskab til et sådant.

I samarbejde med de øvrige nordiske ambassader arrangerer den danske ambassade årligt Nordic Film Fest i Rom, hvor et udvalg af nordiske film vises i Casa del Cinema biografen i Villa Borghese. Filmfestivalen er velbesøgt, og der er stor interesse for dansk og nordisk film i Rom.

Som oftest arrangerer ambassaden ikke events men rådgiver og støtter events, der vurderes at fremme kendskabet til dansk kunst og kultur i Italien. 

Ophold for danske kunstnere, forfattere og forskere i Italien

Danske kunstnere, forfattere og forskere har mulighed for at søge ophold på en række danske og skandinaviske institutter og refugier i Italien. Der skal ansøges direkte hos institutionerne, og du kan læse mere på de respektive hjemmesider ved at klikke på nedenstående links:

Det Danske Institut i Rom
Skandinavisk Forenings Kunstnerhus i Rom
San Cataldo-klostret ved Amalfi-kysten