Gå til indhold

Praktik ved den danske ambassade i ROM

Ambassaden søger hvert semester praktikanter til de følgende afdelinger:

  • Politik/økonomi
  • Handel
  • Multilateral

Du kan læse om de enkelte områder, samt tidligere praktikanters erfaringer, ved at klikke på de forskellige afdelinger nederst på denne side. Praktisk information om ansøgningsprocedure og generelle vilkår i forbindelse med et praktikophold kan du finde nedenfor.

 

Hvorfor praktik på Den Danske Ambassade i Rom?

Et praktikophold på Den Danske Ambassade i Rom vil styrke dig både fagligt og personligt. Som praktikant på ambassaden bliver du en aktiv del af medarbejderstaben og får indblik i, hvordan den danske udenrigstjeneste fungerer i praksis.

Et praktikforløb på ambassaden er en oplagt mulighed for at få bragt dine faglige kompetencer i spil i praksis. Foruden de professionelle udfordringer får du en masse personlig erfaring, som du kan bruge i din videre uddannelse, og når du senere skal søge job.  

At være praktikant i udlandet er en særlig oplevelse og en god mulighed for at lære et nyt land, en ny by, og en ny kultur at kende. Rom er et spændende sted at bo og arbejde, og du vil få et tæt forhold til den italienske hovedstad, herunder få unikke muligheder for at udforske de kulturelle, kulinariske og historiske glæder byen har at byde på.  

 

Vilkår for ansøgere
For at komme i betragtning som praktikant skal du være enten dansk statsborger eller have en længerevarende fast tilknytning til Danmark. Både før og under opholdet skal du være tilmeldt et studie på en højere læreanstalt i Danmark eller i udlandet.

Ambassaden beskæftiger både italienske og danske medarbejdere, og det fælles arbejdssprog varierer mellem dansk, engelsk og italiensk. Kendskab til italiensk vil være en fordel, men det er ikke et krav.

 

Varighed
Praktikperioden er seks måneder. I Forårssemesteret løber den fra 1. februar til og med 31. juli. I efterårssemesteret løber den fra 1. august til og med 31. januar. Arbejdstiden er 37 timer om ugen.

 

Kontraktforhold og løn
Der indgås en praktikaftale for opholdet. Praktikopholdet er ulønnet men ambassaden yder et boligtilskud. Normalt er det muligt at modtage SU efter gældende regler, ligesom det kan anbefales at søge legater og stipendier. Udenrigsministeriets generelle retningslinjer for praktikanter kan findes her.

 

Ansøg om praktikophold
Ansøgningen skal skrives på dansk og sendes som samlet PDF (inklusive CV og kopi af eksamensbevis) til [email protected] med emnet: "Praktikansøgning – navn på ansøger – titel på afdeling".

Ansøgningsfristen for forårssemester (1. februar – 31. juli): 10. september
Ansøgningsfristen for efterårssemester (1. august – 31. januar): 10. marts

 

Ansøgningen bør fokusere på følgende:

  • Hvordan kan du bidrage til ambassadens/afdelingens arbejde
  • Hvorfor skal vi vælge dig som praktikant
  • Hvad er din motivation for at ansøge

Har du spørgsmål, er du naturligvis meget velkommen til at kontakte ambassaden. Send en e-mail til [email protected] eller til praktikvejlederen i den relevante afdeling.