Gå til indhold

Miljøzoner

Information om kørsel i miljøzoner (ZTL – Zona Traffico Limitato) i Italien.

De fleste større byer i Italien har indført miljøzoner (Zona Traffico Limitato - ZTL), hvori der kræves specifik tilladelse til at køre. Dette overrasker mange danskere, når de besøger Italien enten i egen eller i lejet bil. Mange danskere opdager først at have overtrådt reglerne, når de er tilbage i Danmark og først flere måneder senere modtager en bøde med posten.

Ambassaden anbefaler derfor at orientere sig grundigt om de lokale forhold inden rejsen, for at undgå bøder som følge af utilsigtet kørsel i en miljøzone.

Reglerne for de enkelte byer er forskellige, hvorfor det anbefales at søge information ved den enkelte kommune om de specifikke regler. Eksempelvis har Firenze kommune information på engelsk samt kort over miljøzoner på deres officielle turisthjemmeside.

På hjemmesiden for den italienske afdeling af Forbruger Europa er det desuden muligt at finde flere nyttige oplysninger .

Såfremt dit hotel er beliggende inden for et ZTL-område, anbefales det at kontakte hotellet for vejledning inden ankomst. Hotellet har normalt mulighed for at søge om ZTL-tilladelse til deres gæster.

Hvis du modtager en bøde og har spørgsmål, kan du normalt finde svar på politiet hjemmeside eller kontakte kreditopkrævningsfirmaet direkte. Hjemmeside og kontakt-information er sædvanligvis oplyst på bøden.

Vær desuden opmærksom på, at biludlejnings-selskaberne sædvanligvis opkræver et gebyr for udlevering af billejerens kontakt-oplysninger til bødeudstederen. Gebyret trækkes automatisk på dit kreditkort.