Gå til indhold

kultur

Ambassaden i Rom arbejder med at udbrede kendskabet til Danmark og dansk kunst og kultur i Italien. Her kan du læse mere om hvad vi gør, og hvordan vi arbejder.  

Igennem tiden har store danske kulturpersoner som HC Andersen og Bertel Thorvaldsen rejst til, arbejdet i og fundet inspiration i Italien, der fortsat er en attraktiv destination for danske kunstnere, forskere og kulturaktører.

Siden 1961 har Det Danske Institut i Rom spillet en vigtig rolle i at bevare og videreudvikle de kulturelle bånd imellem Danmark og Italien ved blandt andet at stille ophold til rådighed for kunstnere og forskere, afholde udstillinger, konferencer og koncerter. Biennalerne i Venedig er store og anerkendte, tilbagevendende begivenheder for de internationale arkitektur-, kunst-, og filmbrancher, og Danmark kuraterer hvert år udstillinger inden for henholdsvis kunst og arkitektur i den permanente danske pavillon i Venedig.

Ambassaden arbejder med at promovere dansk kunst og kultur, værdier og mærkesager i Italien ved på forskellig vis at formidle og - i begrænset omfang - støtte projekter med en dansk vinkel. 



Ophold for danske kunstnere, forfattere og forskere i Italien

Danske kunstnere, forfattere og forskere har mulighed for at søge ophold på en række danske og skandinaviske institutter og refugier i Italien. Der skal ansøges direkte hos institutionerne, og du kan læse mere på de respektive hjemmesider:

Det Danske Institut i Rom

Skandinavisk Forenings Kunstnerhus i Rom

San Cataldo-klostret ved Amalfi-kysten