Spring til indhold

Hilsen fra ambassadøren

Velkommen til Danmarks ambassade i Rom

''

Det bilaterale forhold mellem Italien og Danmark er stærkt. Vi er tæt forbundne lande både politisk, handelsmæssigt og kulturelt. Det giver sig blandt andet til udtryk i et godt og konstruktivt samarbejde i EU, NATO og FN.


Italien er EU's 3. største marked, og som flere og flere danske virksomheder har opdaget, er der gode muligheder for at lave forretning i Italien. Italien har i mange år ligget på top 10 over danske eksportmarkeder – og der er en udbredt interesse for Danmark og danske produkter, der har ry for at være innovative og af høj kvalitet. Den samlede eksport til Italien forventes i 2018 at være 18,8 mia. kr. Det er både farmaceutiske produkter og fødevarer som fisk og kød.


Historisk og kulturelt rækker forholdet mellem Italien og Danmark langt tilbage. Adskillige danske kunstnere har siden 1700-tallet arbejdet og opholdt sig i Italien og bidraget til et imponerende landskab af kunst, skulpturer og arkitektur. Endvidere har Danmark været repræsenteret på den anerkendte Venedig Biennale siden dens begyndelse i 1895, og fra 1932 med egen national pavillon.


Jeg og mine kollegaer på ambassaden arbejder dagligt for at bibeholde de gode politiske forbindelser mellem Italien og Danmark, fremme dansk handel i Italien, samt udbrede kendskabet til Danmark og dansk kultur i Italien.


Herudover bistår ambassaden også danske statsborgere der opholder sig i Italien. Og vores handelsafdeling rådgiver danske virksomheder, der har interesse i at finde en italiensk samarbejdspartner, etablere eller øge deres tilstedeværelse på det italienske marked.

Jeg er som ambassadør endvidere akkrediteret til Malta og San Marino.

I kan følge vores aktiviteter her på hjemmesiden, på Facebook og på Twitter