Gå til indhold

Coronavirus/COVID-19 Malta

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Malta.
Senest opdateret den 26.11.2021 12.57 (dansk tid)

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Udenrigsministeriet har ingen rejsevejledning for Malta.

Information om konkrete restriktioner i Malta opdateres af ambassaden nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Malta, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Udenrigsministeriet har ingen rejsevejledning for Malta. 

Information om konkrete restriktioner i Malta opdateres af ambassaden nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

 

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Der gælder de samme regler for erhvervsrejsende som for andre rejsende. Det er muligt at indrejse til Malta fra en række lande, herunder Danmark og de andre EU-lande.

Læs mere under afsnittet "Rejserestriktioner" herunder.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.


Indrejserestriktioner

Der kræves fuld vaccination for at indrejse i Malta. Det er muligt at indrejse til Malta fra en række lande fra den såkaldte "røde liste" inklusive Danmark og de andre EU-lande, så længe man ikke har opholdt sig i eller rejst transit gennem lande fra den "mørkerøde liste" inden for de sidste 14 dage. De aktuelle lister kan findes på det maltesiske sundhedsministeriums hjemmeside.

Ved boarding af fly og ved ankomst til Malta, skal alle rejsende, voksne og børn, fremvise en udfyldt digital Passenger Locater Form på telefonen eller i udskrevet form. Rejsende i transit skal ikke udfylde en PLF-form, forudsat, at man ikke forlader lufthavnen under transitopholdet. Spørgsmål til udfyldelse af dPLF kan rettes til [email protected].

Rejsende fra landene på den røde liste skal ved boarding på fly til Malta fremvise det europæiske coronapas med certifikat for fuld COVID-19 vaccination med en af de i EU anerkendte vacciner. En vaccination anses for fuldstændig, når der er gået 14 dage efter sidste stik. Krydsvaccinationer anerkendes til indrejse i Malta. Tidligere smittede (inden for 6 måneder), som kun har modtaget et enkelt vaccinestik, anerkendes som fuldt vaccinerede fra 14 dage efter vaccinestikket. Kravet om fuld vaccination gælder for alle rejsende fra 12 år.

Børn mellem 5 og 11 år kan indrejse sammen med fuldt vaccinerede forældre eller værger, hvis de kan fremvise en negativ PCR-test, som højst må være 72 timer gammel ved ankomst til Malta. En udskrevet PCR-test eller fremvisning af certifikat fra sundhed.dk eller MinSundhed-appen anerkendes.

Børn under 5 år er undtaget krav om fremvisning af test. 

Det er ikke muligt at indrejse med certifikat for tidligere smitte uden vaccination. Malta anerkender ikke dokumentation for tidligere smitte i det europæiske coronapas.

Hvis du ikke er fuldt vaccineret er det muligt at indrejse i Malta med en negativ PCR-test, men du skal efter ankomsten gå direkte i 14 dages karantæne. Karantænen er egenbetalt og foregår på et corona-hotel, som er arrangeret af de maltesiske myndigheder til en fast dagspris. Egenbetaling for karantæneopholdet er 100,00 € pr. nat inkl. morgenmad. Ikke-vaccinerede gravide rejsende er undtaget krav om karantæne. Det er muligt at anmode de maltesiske myndigheder om dispensation for karantæne, såfremt man af sundhedsmæssige årsager ikke kan blive vaccineret for COVID-19.

Bemærk, at der gælder skærpede restriktioner for indrejse til Malta fra landene på den mørkerøde liste og at der er indrejseforbud fra nogle afrikanske lande.

Læs mere om indrejsereglerne og find de aktuelle landelister på Maltas Sundhedsministeriums hjemmeside.

Der findes også information om rejserestriktionerne på Visit Maltas hjemmeside.

Spørgsmål til reglerne for indrejse kan rettes til de maltesiske myndigheder via mail: [email protected]

 

Det danske coronapas

Kun fuldt vaccinerede personer kan indrejse karantænefrit i Malta. Hvis du indrejser på en PCR-test skal du i 14 dages obligatorisk og egenbetalt karantæne.Det danske coronapas anerkendes som dokumentation for vaccination og for PCR-test. Dokumentation for tidligere smitte anerkendes ikke i Malta.

Både det europæiske coronapas fra coronapas-appen og udskrevet coronapas fra sundhed.dk eller andre EU-landes coronapas med QR-kode anerkendes digitalt og i papirform.

Læs mere om coronapasset her.

 

Karantæne- og testregler

Rejsende til Malta fra 12 år, der inden for de seneste 14 dage udelukkende har opholdt sig i et eller flere af landene på den røde landeliste, skal ved indrejse fremvise det europæiske coronapas for fuld vaccination. Børn i alderen 5-11 år skal fremvise en negativ PCR-test foretaget maksimalt 72 timer inden indrejse i Malta og være ledsaget af en fuldt vaccineret voksen. Børn på under 5 år er undtaget kravet om fremvisning af test. Rejsende fra 12 år, som ikke kan fremvise vaccinationscertifikat kan indrejse i Malta, kan i stedet fremvise en negativ PCR-test, som ikke må være mere end 72 timer gammel og skal gå direkte i egenbetalt 14 dages karantæne på et corona-hotel arrangeret af de maltesiske myndigheder til en fast dagspris.

Læs mere om karantæne- og testregler på 
Maltas Sundhedsministeriums hjemmeside.

Hvis man er i karantæne og har brug for hjælp til at få mad eller medicin, kan man ringe til: +356 21 411 411. En overtrædelse af hjemmekarantænen vil medføre bødestraf på 3.000 euro. 

 

Interne rejserestriktioner

Der er ikke indført interne rejserestriktioner i Malta.

 

Transitmuligheder

Transit gennem Malta er mulig, når du rejser fra et land på den røde liste og overholder indrejsereglerne. Der er ikke krav om at udfylde en digital Passenger Locater Form for rejsende i transit. Rejser du fra et andet land end Danmark, må du undersøge transitmuligheder med de lokale myndigheder.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger. For at holde dig opdateret om lokale restriktioner, så bør du undersøge restriktionerne hos de lokale myndigheder.

 

Udgangsforbud

Der er ikke udgangsforbud i Malta.

 

Forsamlingsforbud

Der er indført forsamlingsforbud i Malta og grupper på over 6 personer er forbudt.

Hvis du bliver syg eller kommer i karantæne

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, skal du selvisolere og følge de lokale myndigheders anbefalinger samt hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

De maltesiske myndigheder anbefaler følgende:


- Hvis du er syg, hold dig hjemme og kontakt den lokale maltesiske sundhedsmyndighed gennem nummeret: 111 (+356 111 fra udenlandske numre) eller +356 21 324 086.

- Ring 112, hvis du har behov for akut lægehjælp.

- Du kan bestille en PCR-test online, hvis du har symptomer på COVID-19.

Læs mere på de maltesiske sundhedsmyndigheders hjemmeside.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing. Hvis man er i karantæne og har brug for hjælp til at få mad eller medicin, kan man ringe til: +356 21 411 411

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du læse om pas- og visumregler til indrejse i Malta.

Udrejse af Malta

Flere forskellige flyselskaber åbner løbende op for flere ruter mellem danske lufthavne og Maltas internationale lufthavn.

Der vil kunne være behov for overnatning ifm. transit.

Såfremt du har behov for at fremvise en test ved hjemrejse eller transit i andre lande, kan du finde information om mulige teststeder på den maltesiske turisthjemmeside.

Indrejse i Danmark

På coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Mere information

Lokale myndigheders hjemmesider og telefonnumre:

Maltas officielle COVID-19 informationsside (det maltesiske sundhedsministerium)

Lokale myndigheders hotlines: +356 111 og +356 21324086.

Du kan bestille en PCR-test online, hvis du har symptomer på COVID-19. 

 

Lokale nyhedsmediers hjemmesider:

Times of Malta

Malta Today

The Malta Independent

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Rom eller konsulatet i Valletta inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Malta eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

 

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.