Gå til indhold

Coronavirus/COVID-19 Italien

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Italien.
Senest opdateret den 20-10-2021 11:00 (dansk tid)

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Italien.

Information om konkrete restriktioner i Italien opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet. 

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Italien, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Italien.

Information om konkrete restriktioner i Italien opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

 

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Alle rejsende skal udfylde en online digital Passenger Locater Form (PLF), som fremvises ved boarding.

Der er ingen indrejserestriktioner, og du kan som erhvervsrejsende frit indrejse i Italien, hvis du opholder dig i landet i maks. 5 dage (120 timer), medmindre du har eller får COVID-19-symptomer under rejsen.

Hvis du bliver længere i Italien end 120 timer (og du i øvrigt ikke er fuldt vaccineret, tidligere smittet eller har fremvist en 48-timer COVID-19-test ved indrejse), skal du gå i fem dages karantæne, som afbrydes ved en negativ PCR- eller antigentest.

Hvis din erhvervsrejse er planlagt til at vare længere end 5 dage, gælder de samme indrejserestriktioner som for alle andre indrejsende. Læs mere i afsnittet "Rejserestriktioner". 

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

 

Indrejserestriktioner

Alle indrejsende skal - uanset om de rejser med fly, skib eller bil - hver udfylde en elektronisk indrejseformular online: digital Passenger Locater Form (PLF). Mindreårige under 18 skal registreres på en voksen ledsagers PLF. Rejsende, som blot mellemlander i en italiensk lufthavn er undtaget fra krav om at fremvise en PLF, under forudsætning af, at man ikke forlader lufthavnen.

Ved boarding på fly til Italien eller ved grænsen til Italien fra EU- og Schengenlande skal du fremvise det europæiske coronapas med certifikat for enten fuld COVID-19 vaccination, immunitetscertifikat eller en negativ COVID-19-test. Alternativt kan certifikat fra MinSundhed fremvises digitalt eller i papirform.

Fuld vaccination betyder, at der er gået 14 dage efter stik nummer to eller 14 dage efter vaccination med Johnson&Johnson. Immunitetscertifikatet i det europæiske coronapas kan anvendes til indrejse i Italien fra udstedelsesdagen og op til 180 dage efter første positive PCR-test. Både PCR- og kviktest anerkendes til indrejse og må ikke være mere end 48 timer gammel ved ankomst til Italien.

Børn under 6 år er undtaget fra krav om fremvisning af test.

Læs nærmere om regler og undtagelser for testkrav for rejsende fra Danmark, resten af EU- og Schengenlandene samt Israel (landegruppe C) på det italienske sundhedsministeriums hjemmeside.

Bemærk, at der gælder særlige regler, hvis du har opholdt dig i eller rejst transit gennem Storbritannien eller Nordirland inden for de sidste 14 dage. Du læse om regler og undtagelser ved indrejse fra Storbritannien og Nordirland (landegruppe D) på det italienske sundhedsministeriums hjemmeside.

Du kan finde en oversigt over de forskellige landegrupper på det italienske sundhedsministeriums hjemmeside.

Der kan gælde skærpede restriktioner og karantænekrav, såfremt du inden for de seneste 14 dage har opholdt dig i eller været i transit gennem lande uden for landegruppe C samt Canada, Japan og USA. Læs om de specifikke regler på sundhedsministeriets hjemmeside eller udfyld spørgeskemaet ("Take the survey") på det italienske udenrigsministeriums hjemmeside.

 

Det danske coronapas

Rejsende, som er fuldt vaccinerede, er undtaget indrejserestriktioner ved indrejse til Italien. Ambassaden formoder, at krydsvaccinationer anerkendes til indrejse i Italien, idet Italien selv udfører krydsvaccinationer på egne borgere. Du skal stadig udfylde en digital Passenger Locater Form før indrejse selvom du er fuldt vaccineret men du skal ikke fremvise en negativ test. En fuld vaccination anerkendes til indrejse i Italien i 12 mdr. fra sidste stik.

Til indrejse i Italien anerkendes det europæiske coronapas som dokumentation for både testresultat (højst 48 timer gammel), COVID-19 vaccination (14 dage efter sidste stik og op til 12 mdr.), samt immunitet efter tidligere smitte (gyldigt fra udstedelsesdatoen og op til 180 dage efter første positive PCR-test). Det europæiske coronapas anerkendes både digitalt og i papirform. Alternativt kan certifikat fra MinSundhed fremvises digitalt eller i papirform.

Læs mere om det europæiske coronapas her.

 

Karantæne- og testregler

Du skal fremvise det europæiske coronapas ved boarding på fly til Italien eller ved grænsen til Italien enten digitalt eller i papirform. Passet skal indeholde certifikat for enten fuld COVID-19 vaccination, tidligere smittede eller en negativ COVID-19-test (PCR- eller kvik/antigentest), som ikke må være mere end 48 timer gammel ved ankomst til Italien. Testresultat fra MinSundhed samt testresultater fra andre EU- og Schengenlande anerkendes både digitalt og i papirform.

Personer, som ved indrejse i Italien ikke kan fremvise det europæiske coronapas eller anden anerkendt dokumentation for fuld vaccination, tidligere smitte eller negativ COVID-19-test (maks 48 timer gammel), skal gå i fem dages karantæne. Karantænen afsluttes med en negativ test på femtedagen. Testen på femtedagen kan være enten en PCR-test eller en antigentest. Karantænen afholdes på den adresse, som du har oplyst på din Passenger Locater Form.

Børn under 6 år er undtaget fra krav om test. 

Der kan desuden være karantænekrav, hvis man inden for de seneste 14 dage før indrejse til Italien har opholdt sig i eller rejst transit gennem lande fra grupperne D og E. Læs nærmere om karantæneregler og undtagelser på det italienske sundhedsministeriums hjemmeside.

 

Interne rejserestriktioner

Det er muligt at rejse frit mellem regioner i Italien. Der er krav om at fremvise det europæiske coronapas ved rejse mellem regioner via tog, bus eller fly.

 

Transitmuligheder

Det er muligt at rejse transit gennem Italien.

Personer, som kører transit gennem Italien med eget transportmiddel er undtaget krav om fremvisning af det europæiske coronapas ved ankomst til Italien. Transitten gennem Italien skal ske så direkte og så hurtigt som muligt og må ikke overstige 36 timer.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger. For at holde dig opdateret om lokale restriktioner, bør du undersøge restriktionerne hos de lokale italienske myndigheder.

Du skal være opmærksom på, at der er forskel på restriktionerne i de enkelte regioner og kommuner i Italien, og at der lokalt kan gælde yderligere restriktioner i forhold til hvad, der er beskrevet her på siden.

 

Coronapas (Green Pass)

Der er krav om at fremvise det europæiske coronapas (i Italien kaldet ”Green Pass”) i en række situationer. Dette gælder først og fremmest i forbindelse med indendørs restaurantbesøg, udendørs forestillinger, events, sportsbegivenheder, museer, kulturinstitutter, svømmehaller, sportshaller, fitnesscentre, messer, konferencer, tema- og forlystelsesparker, spillehaller mv.

Der er desuden krav om at fremvise coronapas i busser, tog og færger, når man rejser mellem regioner i Italien. Kravet om fremvisning af coronapas gælder ikke for lokal offentlig transport (fx bybusser, metro og sporvogne). Der er herudover krav om at fremvise coronapas ved alle flyafgange fra italienske lufthavne.

Der er ikke krav om at fremvise coronapas ved hotelophold. 

For at blive anerkendt i Italien, skal corona-passet have en QR-kode. Du kan bruge den danske coronapas-app eller det printede coronapas fra sundhed.dk.  

Det europæiske coronapas anerkendes lokalt i Italien, hvis du er vaccineret med første stik for over 15 dage siden, har været smittet med COVID-19 (fra udstedelsen af immunitetscertifikatet og op til 180 dage efter første positive PCR-test), har en negativ PCR-test, som ikke er mere end 72 timer gammel eller en kviktest (antigentest), der ikke er mere end 48 timer gammel. Alternativt til det europæiske coronapas kan du fremvise et certifikat fra MinSundhed digitalt eller i papirform. En fuld COVID-19 vaccination er gyldig som Green Pass i Italien i 12 måneder efter sidste stik.

Børn under 12 år er undtaget krav om fremvisning af det europæiske coronapas lokalt i Italien.

Overtrædelse af Green Pass-reglerne vil kunne medføre bøder fra € 400-1000.

Læs mere om anvendelsen af det europæiske coronapas lokalt i Italien på det italienske udenrigsministeriums hjemmeside.

Læs mere om det europæiske coronapas her.

 

Regionale farvekategorier

De forskellige italienske regioner er inddelt i farverne hvid, gul, orange eller rød, og for hver farvekategori gælder særlige bevægelsesrestriktioner. Størstedelen af regionerne i Italien er for indeværende hvide, mens Sicilien er i gul zone. Du kan finde en oversigt over farvekategoriseringen på den italienske regerings hjemmeside.

Hvide zoner: Abruzzo, Basilicata, Campania, Friuli Venezia Giulia, Emilia Romagna, Lazio, Ligurien, Lombardiet, Marche, Molise, Piemonte, Puglia, Sardinien, Toscana, Umbrien, Veneto samt Bolzano-provinsen og Trento-provinsen, Valle d'Aosta.

Gule zoner: Sicilien.

Orange zoner: Ingen.

Røde zoner: Ingen.

Læs mere om lokale restriktioner og find links til de regionale hjemmesider på Italiens officielle turisthjemmeside

 

 

Udgangsforbud

Der er ikke udgangsforbud i Italien. 

Du må ikke forlade dit opholdssted/hjem, såfremt du har en temperatur på 37,5 eller derover. I dette tilfælde skal du kontakte de lokale sundhedsmyndigheder og blive testet, hvis du har symptomer på COVID-19.

 

Forsamlingsrestriktioner

Det er obligatorisk at bære mundbind i alle indendørs rum, samt holde en meters afstand til mennesker, som man ikke bor sammen med.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger. Dette gælder også, såfremt du tester positiv for COVID-19 i Italien.

De italienske myndigheder anbefaler følgende:

- Hvis du får symptomer, som kunne tyde på Covid-19, skal du holde dig hjemme og straks kontakte de lokale sundhedsmyndigheder. Bed hotellets reception eller din vært hjælpe med kontakten eller kontakt de regionale hotlines.
- Kun ved livstruende sygdom eller skade, ring til 112 og 118 .

Læs mere på det italienske sundhedsministeriums hjemmeside.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  
Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

På udenrigsministeriets hjemmeside kan du læse om pas- og visumregler ved indrejse til Italien.

Udrejse af Italien

Udrejse med bil

Det er muligt at udrejse fra Italien i bil.

Vær opmærksom på regler for indrejse og transit i de lande du passerer. Du kan læse mere om indrejse- og transitreglerne i de enkelte lande på de danske ambassaders hjemmesider:

Coronavirus/COVID-19 Østrig
Coronavirus/COVID-19 Schweiz
Coronavirus/COVID-19 Frankrig
Coronavirus/COVID-19 Tyskland

 

Udrejse med fly

Flere flyselskaber har direkte ruter mellem danske og italienske lufthavne. Der findes endvidere flere ruter med mellemlanding i europæiske lufthavne.

Der er krav om at fremvise det europæiske coronapas, når man rejser med fly fra en italiensk lufthavn. Kravet gælder for alle rejsende fra 12 år. Hvis du rejser til Danmark med transitlanding, bør du undersøge, hvilke rejserestriktioner der er i transitlandet. Tjek transitlufthavnens hjemmeside eller hjemmesiden for den danske ambassade i transitlandet.

De fleste lufthavne udbyder antigen-tests for rejsende. Rejsende, som ikke er fast bosiddende i Italien, har desuden mulighed for at få taget antigen-test eller PCR-test på autoriserede, private klinikker og laboratorier i Italien og få udstedt et europæisk coronapas enten digitalt eller i papirform. Ved antigen-test (kviktest) får man skriftligt svar inden for få timer.

Indrejse i Danmark

På coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Mere information

Lokale myndigheders hjemmesider:

Det italienske udenrigsministerium

Det italienske sundhedsministerium  

Det italienske sundhedsministeriums corona-hotline

Regionernes corona-hotlines og hjemmesider

Italiens officielle turisthjemmeside

Lokale nyhedsmediers hjemmesider:

Corriere della Sera

La Repubblica

Rai News

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Ofte stillede spørgsmål

Anerkender Italien krydsvaccinationer?

Ambassaden antager, at Italien anerkender krydsvaccinationer til indrejse i landet, idet Italien selv foretager krydsvaccinationer af egne borgere.

 

Kan jeg indrejse i Italien med et enkelt vaccinestik?

Nej, du skal være fuldt vaccineret for at kunne anvende det europæiske coronapas med vaccinecertifikat til indrejse i Italien. Fuld vaccination betyder, at der er gået minimum 14 dage efter stik nummer to. Hvis du er vaccineret med Johnson & Johnson, kan du indrejse 14 dage efter vaccinationen. 

Hvis du er testet positiv for COVID-19 efter at have modtaget dit første vaccinestik, skal du indrejse i Italien som tidligere smittet, når du har modtaget immunitetscertifikat i dit europæiske coronapas 11 dage efter den positive PCR-test.

 

Hvornår kan jeg indrejse med certifikat for tidligere smitte

Hvis du er testet positiv for COVID-19 kan du indrejse i Italien, når du ikke længere er i karantæne og har fået udstedt det europæiske coronapas fra de danske myndigheder 11 dage efter første positive PCR-test. Der må ikke være gået mere end 180 dage fra første positive PCR-test.

 

Jeg er færdigvaccineret eller tidligere smittet. Skal jeg i karantæne og medbringe en negativ test ved indrejse?

Nej, det er ikke krav om fremvisning af negativ COVID-19-test eller karantæne for fuldt vaccinerede og tidligere smittede personer. 

I Italien er man færdigvaccineret når der er gået 14 dage efter sidste stik og vaccinationen er gyldig i 12 måneder fra sidste stik. Det danske immunitetspas gælder fra udstedelsen og op til 180 dage efter første positive PCR-test. Vaccination eller immunitet efter tidligere COVID-19-smitte dokumenteres med det europæiske coronapas eller via certifikat fra MinSundhed enten digitalt eller i papirform.

 

Hvordan udfylder man den digitale Passenger Locater Form?

Du kan finde en tips til udfyldelsen af PLF på EUs egen hjemmeside samt via vejledningen på det italienske sundhedsministeriums hjemmeside. 

Ambassaden har ikke mulighed for at svare på spørgsmål eller hjælpe med udfyldelsen af PLF. Spørgsmål om udfyldelsen kan rettes til [email protected]. Tekniske spørgsmål til PLF-platformen kan rettes til [email protected].

 

Skal jeg registrere mig ved de lokale sundhedsmyndigheder ved ankomst til Italien?

Ved ankomst til Italien har du kun pligt til at registrere dig ved de lokale sundhedsmyndigheder, såfremt du skal i karantæne (se karantæneregler i teksten ovenfor). Kontaktinformationer til regionernes sundhedsmyndigheder kan findes på det italienske sundhedsministeriums hjemmeside.

Ambassaden gør opmærksom på, at telefonnumre som starter med 800 ikke kan modtage opkald fra udenlandske numre. Ambassaden kan ikke være behjælpelig med at kontakte de lokale sundhedsmyndigheder og foreslår, at du beder hotelpersonalet om hjælp hertil efter din ankomst. Nogle regionale sundhedsmyndigheder har en online-blanket til registrering.

 

Hvornår skal man bære mundbind?

Mundbind skal bæres i alle offentlige, indendørs rum.

Kravet om mundbind gælder ikke:
- børn under 6 år
- personer, der på grund af deres handicap eller sygdom ikke kan bære masker

Derudover er der undtagelser til krav om mundbind indendørs:
- under udøvelse af sport
- under indtagelse af måltid på restauranter, når man sidder ved sit bord

 

Skal man fremvise det europæiske coronapas, når man skal på restaurant, museum og andre seværdigheder eller kører i tog?

Der er krav om fremvisning af coronapas (kaldet Green Pass i Italien) ved indendørs restaurantbesøg samt på museer, biografer, kulturelle foranstaltninger mv. Nogle steder vil du få målt din temperatur, inden du kan få adgang.

Der er også krav om at fremvise coronapas ved rejse mellem regioner med tog, bus eller fly. Der er ikke krav om coronapas ved anvendelse af offentlige transportmidler i byerne, dvs. bybusser, sporvogne og metro.

Det europæiske coronapas er gyldigt i Italien med vaccination (14 dage efter første stik), immunitet (fra udstedelsen og i op til 180 dage), en negativ PCR-test i 72 timer eller en kviktest i 48 timer fra test-tidspunktet. Coronapasset skal indeholde en QR-kode og kan fremvises enten fra coronapas-appen eller i udskrevet form fra sundhed.dk.

Personer fra 12 år skal fremvise coronapas/Green Pass i Italien. Læs om det danske coronapas her: Coronapas på rejsen (coronasmitte.dk)

 

Skal man vise det europæiske coronapas ved udrejse fra Italien?

Ja, alle personer fra 12 år skal fremvise det europæiske coronapas, når man rejser med fly fra en italiensk lufthavn. Man vil typisk også få målt kropstemperatur ved indgangen til lufthavnen. Det europæiske coronapas skal også fremvises, hvis man sætter sig og spiser eller drikker på en restaurant eller café i lufthavnen efter de gængse regler for Green Pass.

 

Skal man vise det europæiske coronapas for at få adgang til hoteller?

Nej, der er ikke krav om at fremvise det europæiske coronapas ved adgang til hoteller med morgenmadsservering. Ambassaden foreslår, at man spørger hotellet, om de kræver fremvisning af coronapas for gæster ved besøg på hotellets indendørs restaurant.

 

Gælder det europæiske coronapas med et enkelt vaccinestik?

Ja, det europæiske coronapas gælder som Green Pass med et enkelt vaccinestik efter 14 dage. I Italien skal coronapasset fremvises, hvis du sidder indendørs på en restaurant, går på museum og besøger seværdigheder, som beskrevet i afsnittet Lokale restriktioner ovenfor.

Et enkelt vaccinestik gælder ikke til at indrejse i Italien. Her er der påkrævet en fuld vaccine med 14 dage efter sidste stik. Alternativt kan man fremvise en negativ COVID-19-test, som ikke er over 48 timer gammel ved indrejse til Italien. Både PCR og kviktest anerkendes til indrejse.

 

Hvor kan man blive testet i Italien?

Udlændinge kan blive testet mod betaling på privatklinikker og laboratorier og i nogle regioner også på apoteker.

Der findes ikke nogen national oversigt over private laboratorier i Italien, som er autoriserede til at udføre test for COVID-19, idet hver region har deres eget sundhedssystem og har tilrettelagt testkapaciteten på forskellige måder. På private laboratorier anbefales det at bestille tid på forhånd. Ambassaden foreslår, at du spørger på hotellet eller campingpladsen, hvor du skal opholde dig eller søger på internettet efter "Covid-19 tampone a pagamento + [navnet på den by du opholder dig i]".

PCR-test = tampone molecolare

Kviktest = tampone rapido antigenico

Der er endvidere private testmuligheder i flere lufthavne i Italien mod tidsbestilling. Ambassaden foreslår derfor, at du kontrollerer den relevante lufthavns hjemmeside.

Man kan ikke blive testet gratis på offentlige testcentre ved at fremvise det blå sygesikringsbevis. Det kræver en lægehenvisning at blive testet ved et af de italienske sundhedsmyndigheders testcentre. Du skal derimod testes på et af disse offentlige testcentre, hvis du tester positiv for COVID-19 i Italien. Her er det normalt tilstrækkeligt at stille dig i kø medbringende dit positive testresultat.

 

Kan jeg få udstedt et italiensk coronapas med QR-kode, når jeg bliver testet i Italien?

For at få udstedt det digitale europæiske coronapas i Italien, skal du anvende en personlig kode, som du får oplyst af teststedet. Koderne er af typen CUN (ved PCR-test) eller NRFE (ved kviktest). Du modtager muligvis også en AUTHCODE via sms eller pr mail efter udførelsen af test.

På følgende officielle hjemmeside skal du indtaste kodetype, dokumenttype og pasnummer samt din personlige testkode (codice identificativo). Du skal vælge, at du ikke har et italiensk sundhedskort (utente senza tessera sanitaria) under "tipologia utente". Herefter vil det europæiske coronapas blive send til dig via sms.

Ottieni la certificazione - Certificazione verde COVID-19 (dgc.gov.it) - Siden er desværre kun på italiensk indtil videre.

 

Kan jeg få udstedt et italiensk coronapas med QR-kode, efter at have været smittet med COVID-19 i Italien?

For at få udstedt det digitale europæiske coronapas i Italien, skal du anvende en personlig kode, som du får oplyst af sundhedsmyndighederne efter endt karantæne. Koden er af typen NUCG. Du modtager muligvis også en AUTHCODE via sms eller pr mail.

På følgende officielle hjemmeside skal du indtaste kodetype, dokumenttype og pasnummer samt din personlige testkode (codice identificativo). Du skal vælge, at du ikke har et italiensk sundhedskort (utente senza tessera sanitaria) under "tipologia utente". Herefter vil det europæiske coronapas blive send til dig via sms.

Ottieni la certificazione - Certificazione verde COVID-19 (dgc.gov.it) - Siden er desværre kun på italiensk indtil videre.

 

Hvor lang tid skal jeg i karantæne i Italien, hvis jeg bliver testet positiv for COVID-19 eller har været i nær kontakt til en smittet person?

 

I Italien gælder de italienske karantæneregler for at forhindre smittespredning. De nationale karantæneregler kan findes på det italienske sundhedsministeriums hjemmeside på italiensk.

 

Hvis du bliver testet positiv for COVID-19 i Italien skal du minimum i 10 dages karantæne (dette gælder også selvom du har et dansk immunitetscertifikat i dit coronapas eller er fuldt vaccineret). Karantænen afsluttes med en negativ PCR-test. Hvis du tester positiv igen på tiendedagen, vil du blive testet igen efter yderligere 7 dage. Hvis du igen tester positiv på syttendedagen, vil du normalt alligevel kunne afbryde karantænen efter 21 dage. Ved afsluttet karantæne, udleverer de italienske sundhedsmyndigheder et dokument herpå og du kan få udstedt et italiensk coronapas (Green Pass) med immunitetscertifikat i 180 dage fra første positive PCR-test.

 

Hvis du har været i nærkontakt med en smittet person, skal du i 10 dages karantæne fra sidste kontakt, som afsluttes med en negativ test. Hvis du er fuldt vaccineret, skal du kun i 7 dages karantæne, som afsluttes med en negativ test. Testen kan være enten en PCR- eller antigentest.

 

Du kan kontakte de lokale sundhedsmyndigheder via de regionale hotlines på det italienske sundhedsministeriums hjemmeside eller via den nationale coronahotline. Ambassaden gør opmærksom på, at telefonnumre som starter med 800 ikke kan modtage opkald fra udenlandske numre. 

 Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg tager tilbage til Danmark?
Det kan du læse om her.

 

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden eller konsulaterne i Italien inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Italien, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

 

Hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.