Gå til indhold

HM Dronningen i Rom 2017

Hendes Majestæt Dronning Margrethe II besøgte Rom i oktober 2017. Besøget stod i arkæologiens og kulturens tegn og understregede de gode kulturelle og bilaterale relationer imellem Danmark og Italien.

Under sit ophold i Rom besøgte Dronningen blandt andet et nyt dansk-italiensk udgravningsprojekt på Cæsars Forum, i hjertet af byen. Projektet er et samarbejde imellem Det Danske Institut i Rom og Roms Kommunes Antikvæsen, og det er muliggjort takket være en donation fra Carlsbergfondet. 

ankomst

 

Udover det kulturelle og arkæologiske, var Italiens præsident Sergio Mattarella vært for Dronningen ved en officiel frokost i indenrigspaladset, Quirinale.

Som protektor for det Danske institut i Rom deltog Dronningen også i instituttets årsfest, som i 2017 markerede 50 året for Kay Fiskers ikoniske bygning, som instituttet har til huse i. Ved denne lejlighed uddelte Dronningen en pris og et legat, begge oprettet i HMD's navn.

Under sit besøg var Dronningen også en tur til byen Tarquinia, som ligger nordvest for Rom og var hovedstaden i det gamle Etrurien. I dette område har Dronningen som ung i 1950'erne været på udgravningsferier med sin morfar, Kong Gustaf VI Adolf af Sverige.

 

"" 

 

 

"" 

 

 

dronningen og mattarella