Gå til indhold

Dansk udstilling på Salone del Mobile i Milano

Hvert år på Salone del Mobile i Milano, organiserer The Trade Council i Italien udstillingen Danish Livingroom, som giver nye og etablerede danske designvirksomheder en unik mulighed for at være med på en af verdens førende møbelmesser.

Siden den første Salone del Mobile i 1961 har møbelmessen i Milano etableret sig som en central begivenhed blandt branchefolk og design entusiaster. Messen tiltrækker hvert år næsten 400.000 gæster fra hele verden og over 2000 møbel- og designvirksomheder, hvoraf ca. 30 procent er ikke-italienere. En række af Danmarks førende design- og møbelvirksomheder har i årevis deltaget på Salone del mobile, og for små- og mellemstore virksomheder kan messen være et springbræt til nye eksporteventyr. For små- og mellemstore virksomheder kan individuel deltagelse på messen også være en logistisk og økonomisk udfordring, og at være en del af en fælles dansk udstilling kan således være en mere farbar vej.

Danish Livingroom koncept

Siden 2012 har The Trade Council på den danske ambassade i Rom arrangeret udstillingen, Danish Livingroom, og på den måde givet en række upcoming og etablerede danske designvirksomheder mulighed for at deltage på Salone del Mobile. Konceptet bag Danish Livingroom er at skabe et miljø, der giver besøgende en fornemmelse af at være i en dansk dagligstue. Hvert år udvælges en række forskellige danske designere til at være med på den udstillingen, og skiftende kuratorer/designere udstikker et visuelt koncept og design for standen. Hver virksomhed betaler et fastsat beløb til The Trade Council i Italien, som til gengæld er tovholder og hovedansvarlig for udstillingen.

”Vi stod på den danske fællesstand i Milano, og der var interesse fra Tokyo, New York og mange andre steder. I dag er vi blandt andet repræsenteret i 30 butikker i USA, og deltagelse har åbnet 35 eksportmarkeder for os. (…)
                                                      
Jacob Plejdrup, direktør for møbelvirksomheden dk3

Danish Livingroom har igennem årene været en succesfuld platform for promovering for mindre og mellemstore danske virksomheder, og statistikken for virksomhedernes eksportvækst på gennemsnitligt over 10% efter deltagelse på Salone del Mobile, taler for, at det kan betale sig.

Danish Livingroom 2022

Har din virksomhed lyst til at være en del af Danish Livingroom i 2022? Så kontakt eksportrådgiver for Tech, Design & Mode, Vanessa Lista på [email protected] / +39 06 9763 9816