Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Italien.

Senest opdateret den 14-05-2021 17:25 (dansk tid)
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Italien.

Information om konkrete restriktioner i Italien opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Italien, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Italien.

Information om konkrete restriktioner i Italien opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Hvis du rejser til Italien i dokumenteret erhvervsøjemed, og du opholder dig i landet i maks. 120 timer, er du ikke pålagt de krav om karantæne, fremvisning af negativ COVID-19 test eller registrering ved lokale sundhedsmyndigheder, som er gældende for andre typer af rejsende. Disse undtagelser er dog ikke gældende, hvis du har eller får COVID-19 symptomer. Erhvervsrejsende er som udgangspunkt ikke underlagt bevægelsesrestriktioner mellem regioner og kommuner i Italien.

Hvis du rejser fra Danmark og din erhvervsrejse varer længere end 120 timer, skal du ved indrejse fremvise en negativ COVID-19 test (PCR eller kvik-/antigentest) foretaget senest 48 timer inden ankomst samt afholde 5 dages hjemmekarantæne med en afsluttende PCR eller kviktest.

Vær opmærksom på, at der gælder skærpede restriktioner, såfremt du inden for de seneste 14 dage har opholdt dig i eller været i transit i Brasilien, Indien, Bangladesh og Sri Lanka. Læs nærmere under afsnittet ”Rejserestriktioner” nedenfor.

Der kan indføres ændringer i restriktioner og undtagelser med kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret frem mod din afrejse fra Danmark.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Til og med den 15. maj er du ved indrejse til Italien pålagt 5 dages karantæne umiddelbart efter ankomst. Efter de 5 dages karantæne er der krav om at tage en Covid-19 test (PCR eller kvik/antigentest). Ankomst til Italien og karantæne skal meldes til de regionale sundhedsmyndigheder. Telefonnumre til de regionale COVID-19 hotline-numre findes på det italienske sundhedsministeriums hjemmeside. Fra og med den 16. maj kan du rejse ind i Italien uden at skulle i karantæne.

Foruden kravet om karantæne gælder det, at du skal fremvise en negativ COVID-19 test (PCR eller kvik-/antigentest) foretaget senest 48 timer før ankomst. Der er krav om test for alle rejsende over 2 år. Herudover har alle rejsende pligt til at udfylde en tro og love-erklæring ved indrejsen.

Hvis du er erhvervsrejsende med ophold i Italien på mindre end 120 timer er hverken pålagt krav om test eller karantæne. Dette gælder også for personer, der indrejser af sundhedsmæssige årsager eller af absolut nødvendighed med ophold i Italien på under 120 timer.

Læs nærmere om regler og undtagelser på det italienske udenrigsministeriums hjemmeside.

Brasilien 
For personer, der har opholdt sig i eller været i transit i Brasilien gælder der særlige indrejseregler samt krav om 10 dages karantæne.

Indien, Bangladesh og Sri Lanka
Der er indført indrejseforbud fra Indien, Bangladesh og Sri Lanka. Der gælder undtagelser for personer med fast bopæl i Italien. Personer, der har opholdt sig i eller været i transit i Indien, Bangladesh eller Sri Lanka i de seneste 14 dage og allerede opholder sig i Italien skal melde sig til de lokale sundhedsmyndigheder.

Indrejse fra andre lande end de nævnte kan også være underlagt særlige restriktioner eller forbud. Læs om de specifikke regler og undtagelser på det italienske udenrigsministeriums hjemmeside.

 

Det danske coronapas for COVID-19 vaccination

Læs mere om coronapasset her.

Karantæne- og testregler

Til og med den 15. maj er du ved indrejse til Italien pålagt 5 dages karantæne umiddelbart efter ankomst. Efter de 5 dages karantæne er der krav om at tage en Covid-19 test (PCR eller kvik/antigentest). Du skal desuden fremvise en negativ COVID-19 test ved indrejse, udfylde en tro og love-erklæring samt registrere ankomsten ved de lokale sundhedsmyndigheder. Fra og med den 16. maj kan du rejse ind i Italien uden krav om at skulle i karantæne. Du skal dog fortsat kunne fremvise en negativ covid-19 test (PCR eller kvik/antigentest) foretaget senest 48 timer før ankomst.

Erhvervsrejsende med ophold på under 120 timer er undtaget reglen om karantæne.

Der er krav om 10 dages karantæne, hvis man inden for de seneste 14 dage før indrejse til Italien har opholdt sig i et andet land end de følgende: EU- eller Schengenlande, Storbritannien eller Israel.

Læs nærmere om karantæneregler og undtagelser på det italienske udenrigsministeriums hjemmeside.

Interne rejserestriktioner

Det er muligt at rejse frit mellem alle hvide og gule regioner i Italien.

Bevægelse mellem orange og røde regioner er tilladt med et af arbejdsmæssige, studiemæssige og helbredsmæssige årsager eller i absolut nødvendige tilfælde. Det er ligeledes muligt at rejse mellem regioner klassificeret som orange eller røde områder for personer, der kan fremvise certifikat for at være blevet vaccineret/ for at være meldt rask efter Covid-19, eller som kan fremvise en negativ Covid-19 test (PCR eller kvik/antigen test), der højst må være 48 timer gammel.

I både de røde og de orange zoner er reglerne for bevægelser mellem regionens kommuner de samme som ovenfor.

På den italienske regerings hjemmeside findes en oversigt over de forskellige zoner, der løbende opdateres. Du kan også finde en oversigt over den aktuelle zoneopdeling i afsnittet nedenfor om lokale restriktioner.

I de tilfælde hvor, man af arbejdsmæssige, studiemæssige og helbredsmæssige årsager eller i absolut nødvendige tilfælde, skal bevæge sig mellem regioner eller i områder med restriktioner, skal man udfylde en tro- og love erklæring, som kun findes på italiensk. Den kan hentes på det italienske indenrigsministeriums hjemmeside. Klik på Autodichiarazione.

Derudover kan der være yderligere interne rejserestriktioner på lokalt niveau, eksempelvis mellem forskellige provinser.

Transitmuligheder

Personer, som kører transit gennem Italien med eget transportmiddel, er undtaget krav om fremvisning af negativ COVID-19 test og karantæne. Transitten skal ske så direkte og så hurtigt som muligt og må ikke overstige 36 timer.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger. Du skal være opmærksom på, at der er forskel på restriktionerne i de enkelte regioner og kommuner i Italien, og at der lokalt kan gælde yderligere restriktioner i forhold til hvad, der er beskrevet her på siden.

De forskellige italienske regioner er inddelt i farverne hvid, gul, orange eller rød, og for hver farvekategori gælder særlige restriktioner:

Røde zoner: Ingen. 
Orange zoner: Sardinien Sicilien samt valle d'Aosta.
Gule zoner: Abruzzo, Basilicata, Calabrien, Campania, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Ligurien, Lombardiet, Marche, Molise, Piemonte, Puglia, Toscana, Umbrien, Veneto, Trento-Provinsen samt Bolzano-provinsen.
Hvide zoner: Ingen.

Læs mere på Italiens officielle turisthjemmeside og på den italienske regerings hjemmeside.

Udgangsforbud

Der er indført generelt udgangsforbud mellem kl. 22.00 og 5.00 i hele Italien. Det er i ovennævnte tidsrum kun tilladt at bevæge sig uden for hjemmet af arbejdsmæssige eller helbredsmæssige årsager og mod fremvisning af tro- og loveerklæring. Find tro- og love erklæringen på det italienske indenrigsministeriums hjemmeside. Klik på Autodichiarazione.

I røde zoner gælder udgangsforbuddet hele døgnet, og man må kun færdes uden for hjemmet, hvis man har et anerkendelsesværdigt formål. Det gælder bl.a. indkøb og individuelle sportsaktiviteter nær eget hjem. Man skal kunne fremvise en tro-og loveerklæring.

Du må ikke forlade dit opholdssted/hjem, såfremt du har en temperatur på 37,5 eller derover. I dette tilfælde skal du kontakte en læge.

Forsamlingsrestriktioner

I røde zoner er det ikke tilladt at modtage gæster i eget hjem. 

Det er obligatorisk at bære mundbind i alle offentlige rum, både indendørs og udendørs, samt holde afstand til andre mennesker, som man ikke bor sammen med. Det er ikke tilladt at afholde fester. Heller ikke som følge af en civil eller religiøs ceremoni (f.eks. barnedåb, bryllup).

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger. Dette gælder også, såfremt du tester positiv for COVID-19 i Italien.

De italienske myndigheder anbefaler følgende:

- Hvis du får symptomer, som kunne tyde på Covid-19, skal du holde dig hjemme og straks kontakte  de lokale sundhedsmyndigheder. Bed hotellets reception eller jeres vært hjælpe med kontakten eller kontakt de regionale hotlines.
- Kun ved livstruende sygdom eller skade, ring til 112 og 118 .

Læs mere på det italienske sundhedsministeriums hjemmeside.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  
Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Udrejse af Italien

Udrejse med bil

Det er muligt at udrejse fra Italien i bil.

Vær opmærksom på regler for indrejse og transit i de lande du passerer. Du kan læse mere om indrejse- og transitreglerne i de enkelte lande på de danske ambassaders hjemmesider:

Coronavirus/COVID-19 Østrig
Coronavirus/COVID-19 Schweiz
Coronavirus/COVID-19 Frankrig
Coronavirus/COVID-19 Tyskland

Udrejse med fly

Flere forskellige flyselskaber lukker ned for direkte ruter mellem danske og italienske lufthavne. Der er fortsat flere ruter med mellemlanding i europæiske lufthavne. Der vil kunne være behov for overnatning i forbindelse med transit.

Alle flyrejsende til Danmark skal ved ombordstigning fremvise en negativ COVID-19 test taget ikke mere end 24 timer forinden eller alternativt fremvise en positiv COVID-19 test, som ikke må være mindre en 14 dage gammel og ikke mere end 8 uger gammel. Der kan dog være lokale restriktioner, der umuliggør anvendelsen af en ældre, positiv COVID-19 test ved afrejse fra Italien. Børn til og med 12 år er undtaget for krav om fremvisning af negativ test. Hvis du rejser i transit til Danmark, bør du være opmærksom på, at der kan være forskellige krav til fremvisning af negativ COVID-19 test under transit. Check transitlufthavnens hjemmeside eller hjemmesiden for den danske ambassade i transitlandet.

Rejsende, som ikke er fast bosiddende i Italien, har mulighed for at få taget antigen-test og PCR-test på autoriserede, private klinikker og laboratorier i Italien. Ved antigen-test får man skriftligt svar inden for få timer.

Indrejse i Danmark

coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Mere information

Lokale myndigheders hjemmesider:

Det italienske udenrigsministerium

Det italienske sundhedsministerium 

Det italienske sundhedsministeriums informationstelefon om COVID-19: 1500

Italiens officielle turisthjemmeside

Regionernes COVID-19 hotline-numre

Lokale nyhedsmediers hjemmesider:

Corriere della Sera

La Repubblica

Rai News

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden eller konsulaterne i Italien inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Italien, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.