Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Malta.

Senest opdateret den 15-01-2021 12:05
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele Malta for at minimere risikoen for smittespredning med nye COVID-19 varianter. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Læs midlertidig rejsevejledning for Malta.

Information om konkrete restriktioner i Malta opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Malta, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Råd til erhvervsrejse

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele Malta. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Hvis du kommer hjem til Danmark fra en rejse, opfordres du til at tage en kviktest umiddelbart ved ankomst til Danmark. Der er gratis kviktestfaciliteter stillet til rådighed ved indrejse. Børn under 12 år er undtaget denne opfordring.

Samtidigt opfordres alle indrejsende kraftigt til at selvisolere sig i 10 dage, som kan afbrydes af at negativt svar på en PCR-test, som er foretaget tidligst på fjerdedagen efter indrejse. 

Rejsende skal følge myndighedernes anbefalinger ift. smitteforebyggende adfærd. Dvs. at bruge mundbind i offentlig transport samt følge anbefalinger om afstand samt hygiejne mv.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Der gælder de samme regler for erhvervsrejsende som for andre rejsende. Det er muligt at indrejse til Malta fra de såkaldte ”korridorlande”, såfremt den rejsende kun har opholdt sig inden for denne gruppe lande minimum 14 dage forud for indrejse til Malta. Danmark er på Maltas liste over korridorlande og der er således på nuværende tidspunkt ikke nogen direkte indrejserestriktioner for rejsende fra Danmark.

Fra den 22. december er alle fly til og fra Storbritannien midlertidigt suspenderet. Samtidig indføres der indrejseforbud til Malta for personer, der i de seneste 14 dage har været i Storbritannien. Maltesiske statsborgere og andre personer med fast bopæl i Malta, som befinder sig i Storbritannien, vil kunne indrejse i Malta.

Læs mere under afsnittet rejserestriktioner herunder.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Det er muligt at indrejse til Malta fra de såkaldte ”korridorlande”, såfremt den rejsende kun har opholdt sig inden for denne gruppe lande minimum 14 dage forud for indrejse til Malta. Danmark er på Maltas liste over korridorlande og der er således på nuværende tidspunkt ikke nogen direkte indrejserestriktioner for rejsende fra Danmark.

Derudover findes der en liste over lande, hvorfra rejsende skal fremvise en negativ COVID-19 PCR-test ved ankomst til Malta. Denne liste bliver kaldt den ravgule liste (amber). Den negative COVID-19-test skal være foretaget senest 72 timer før indrejse til Malta. Rejsende fra lande fra den ravgule liste, som ikke kan fremvise en gyldig test, skal ved ankomst til Malta enten tage en COVID-19-test på ankomststedet eller gå i selv-isolation i 14 dage fra indrejsedagen.

Fra den 22. december er alle fly til og fra Storbritannien midlertidigt suspenderet. Samtidig indføres der indrejseforbud til Malta for personer, der i de seneste 14 dage har været i Storbritannien. Maltesiske statsborgere og andre personer med fast bopæl i Malta, som befinder sig i Storbritannien, vil kunne indrejse i Malta. For disse personer gælder der dog særlige krav. Det drejer sig blandt andet om fremvisning af negativ PCR test, som ikke må være mere end 72 timer gammel, krav om at tage en PCR test ved ankomst samt gå i 14 dages karantæne.

Det er ikke muligt at indrejse til Malta fra lande som hverken er et korridorland eller med på den ravgule liste. De aktuelle landelister er tilgængelige på Maltas Sundhedsministeriums hjemmeside.

Ved ankomst til Malta skal alle rejsende udfylde og aflevere to blanketter: Public Health Travel Declaration og Passenger Locater Form

Karantæneregler

Hjemmekarantæne er bortfaldet for de personer, der inden for de seneste 14 dage har opholdt sig i et af ovennænte lande, hvorfra man frit kan indrejse i Malta. Karantænereglerne bortfalder kun ved direkte flyvninger fra disse lande.

Malta har fastholdt obligatorisk 14 dages karantæne for personer, der kommer til Malta fra lande, som ikke er inkluderet på listen samt for personer, som deler bolig med den indrejsende. 

Fra den 22. december er der indført indrejseforbud til Malta for personer, der i de seneste 14 dage har været i Storbritannien. Maltesiske statsborgere og andre personer med fast bopæl i Malta, som befinder sig i Storbritannien, vil kunne indrejse i Malta. For disse personer gælder der dog særlige krav. Det drejer sig blandt andet om fremvisning af negativ PCR test, som ikke må være mere end 72 timer gammel, krav om at tage en PCR test ved ankomst samt gå i 14 dages karantæne.

Overtrædelse af hjemmekarantænen vil medføre bødestraf på 3.000 euro.

Hvis man er i karantæne og har brug for hjælp til at få mad eller medicin, kan man ringe til: +356 21 411 411.

Læs mere på Maltas officielle COVID-19 informationsside.

Interne rejserestriktioner

Der er ikke interne rejserestriktioner i Malta.

Transitmuligheder

Transit gennem Malta er mulig, når gældende indrejse- og karantænegler overholdes.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er ikke udgangsforbud i Malta.

Forsamlingsforbud

Der er indført forsamlingsforbud i Malta. Det er således ikke tilladt at samles flere end 100 personer indendørs og 300 personer udendørs. Grupper på over 6 personer er forbudt.

Mundbind

Det er obligatorisk at bære mundbind i Malta i en række situationer:

• Udenfor eget hjem, såvel indendørs som udendørs, herunder butikker, supermarkeder, kontorer, museer mv. 

• I al offentlig transport og taxier.

Kravet om mundbind gælder ikke for børn under 3 år, for personer med vejrtrækningsproblemer samt i forbindelse med fysisk træning.

Hvis du ikke overholder reglerne om mundbind, kan du få en bøde.

Restauranter og barer

Der er lukket ned for barer og natklubber, og der er forbud imod salg af alkohol fra snackbarer, kiosker og lignende steder. Disse salgssteder skal alle være lukkede i tidsrummet 23.00 - 05.00. Restauranter må holde længere åbent men kun med servering for siddende gæster.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

De maltesiske myndigheder anbefaler følgende:

- Hvis du er syg, hold dig hjemme og kontakt den lokale maltesiske sundhedsmyndighed gennem nummeret: 111 (+356 111 fra udenlandske numre) eller +356 21 324 086.

- Har du behov for akut lægehjælp, ring 112.

Læs mere på de maltesiske sundhedsmyndigheders hjemmeside.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger. Hvis man er i karantæne og har brug for hjælp til at få mad eller medicin, kan man ringe til: +356 21 411 411

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Udrejse af Malta

Flere forskellige flyselskaber åbner løbende op for flere ruter mellem danske lufthavne og Maltas internationale lufthavn.

Der vil kunne være behov for overnatning ifm. transit.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort et svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark.  Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

 

 

Indrejse i Danmark

Indrejse i Danmark
Med de nye skærpede indrejserestriktioner nægtes udlændinge med bopæl i udlandet som udgangspunkt indrejse i Danmark. Det betyder, at man skal have et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark samt skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test.

Der er endvidere indført et generelt flyveforbud mod transport af passagerer, herunder danske statsborgere, der ikke kan fremvise en negativ COVID-19-test taget inden for 24 timer før afgang. Forbuddet gælder flyvninger fra hele verden til alle danske lufthavne. Børn til og med 12 år er undtaget for testkravet, men opfordres til at blive testet. Læs mere: www.coronasmitte.dk 

Du kan få et overblik over testmulighederne i større transitlufthavne her.

Læs mere om reglerne for indrejse i Danmark hos Politiet.

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. 

 

Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiets hotline vedrørende indrejse i Danmark (+45 7020 6044).

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort et svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark.  Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

 

 

Mere information

Lokale myndigheders hjemmesider og telefonnumre:

Maltas officielle COVID-19 informationsside

Lokale myndigheders hotlines: +356 111 og +356 21324086.

Lokale nyhedsmediers hjemmesider:

Times of Malta

Malta Today

The Malta Independent

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Rom eller konsulatet i Valletta inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Malta eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af nemid nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.