Spring til indhold

Ambassaden har igen haft fornøjelsen af at samarbejde med Lundbeck Italia's kunstkonkurrence ”People In Mind”, der sætter fokus på mental sundhed

15.03.2021  15:32
Ambassadør Anders Carsten Damsgaard indledte prisoverrækkelsesceremonien med at understrege betydningen af at fejre det menneskelige sind, dets kompleksitet og dets mange udtryksmåder.

people In Mind 2020

Konkurrencen ”People In Mind” har til formål at øge opmærksomheden og kampen mod stigmatiseringen af personer, som lider af psykiske lidelser. Covid-19-pandemien har det seneste år medført mere end 150.000 nye tilfælde i Italien. Tilfælde der dækker over depression, angsttilstand, søvnløshed og andre betydelige psykiske lidelser, som i høj grad har været stigende i takt med ændringer i hverdagens vante rammer.

Dette års ”People In Mind”-konkurrence, der blev afholdt virtuelt i Rom, mundede ud i mere end 477 værker (tegninger, malerier, tegneserier, fotos mv.). En dedikeret jury besående af sundheds- og kunsteksperter uddelte 24 priser til deltagere i alle aldersgrupper. Værkerne vil blive udstillet i flere italienske byer samt solgt og doneret til velgørenhedsformål inden for mental sundhed.

Lundbeck har igen i år præsteret at lancere et, på mange måder tankeopvækkende initiativ, som har givet os alle mulighed for at beundre de mange værker, som på imponerende vis illustrerede det menneskelig sind og dets mange nuancer.

Flere oplysninger om prisoverrækkelsen og værkerne kan findes her.Seneste nyt

    Se alle