Spring til indhold

Hendes Majestæt Dronningen i Rom d. 26.-30. oktober 2017

Hendes Majestæt Dronning Margrethe II besøgte Rom d. 26.-30. oktober. Besøget stod i arkæologiens og kulturens tegn og understregede de gode kulturelle og bilaterale relationer imellem Danmark og Italien.

Under sit ophold i Rom besøgte Dronningen blandt andet et nyt dansk-italiensk udgravningsprojekt på Cæsars Forum, i hjertet af byen. Projektet, der er sat til at vare tre år, er et samarbejde imellem Det Danske Institut i Rom og Roms Kommunes Antikvæsen og er muliggjort af en donation fra Carlsbergfondet. 

 

 

Udover det kulturelle og arkæologiske, var Italiens præsident Sergio Mattarella vært for Dronningen ved en officiel frokost i indenrigspaladset, Quirinale.

Som protektor for det Danske institut i Rom deltog Dronningen også i instituttets årsfest, som i 2017 også markerede 50 året for Kay Fiskers ikoniske bygning, som instituttet har til huse i. Ved denne lejlighed uddelte Dronningen en pris og et legat, begge oprettet i HMD's navn.

Under sit besøg var Dronningen også en tur udenfor Rom til byen Tarquinia, som ligger nordvest for Rom, og var hovedstaden i det gamle Etrurien. I dette område har Dronningen som ung  i 1950'erne været på udgravningsferier med sin morfar, Kong Gustaf VI Adolf af Sverige.