Spring til indhold

Sustainable cities promoting urban health

Challenges for better health in an urban environment

First Italian and Danish forum on urban health

Ambassaden  i Rom var den 29. November 2016 for første gang vært for forummet ”Sustainable cities promoting urban health - Challenges for better health in an urban environment" forum . Arrangementet fandt sted som optakt til, at Rom i 2017 var vært for Novo Nordisk-initiativet Cities Changing Diabetes

Under arrangementet  udvekslede en lang række private og offentlige aktører fra både Italien og Danmark synspunkter om sundhed og byplanlægning. Blandt deltagerne var italiensk statssekretær for europæiske anliggender Sandro Gozi og  sundhedsborgmester i København Ninna Thomsen. Konferencen var arrangeret i samarbejde med bl.a. Novo Nordisk. DR-journalist Niels Kvale styrede sammen med sin italienske kollega Franco Di Mare slagets gang som ordstyrere.

Mikael Colville-Andersen, direktør for Copenhagenize Design Company, bidrog med et foredrag om ”Bicycle urbanism by design – the benefit of a cycling population,”. Her var budskabet, at cyklen er det vigtigste værktøj i vores værktøjskasse, når det kommer til sundhed i byen. Og at cykeltrafik kan eksplodere i alle byer – også Rom - når blot vi giver mulighed for det.

Se det fulde program her.