Spring til indhold

Disruptive Disposable - from cross contamination to cross information

Medicofirmaet Ambu og the Trade Council Italy satte i marts 2018 fokus på, hvordan sundhedssystemerne i Italien og Danmark, ved hjælp af innovation, kan forebygge hospitalsinfektioner. 

Hvert år er hospitalsinfektioner årsag til et stort antal dødsfald og for sundhedssystemer i EU er omkostningerne forbundet med hospitalsinfektioner på over 10 mia. euro årligt og stigende.

Et længerevarende samarbejde imellem medicofirmaet Ambu og The Trade Council i Italien mundede i går ud i en workshop, der fokuserede på hvordan innovation kan være med til at forebygge hospitalsinfektioner og dermed forbedre blandt andet Italiens og Danmarks sundhedssystemer. Ambassaden og Ambu havde samlet 50 førende italienske og danske eksperter til en diskussion af, hvordan man fremover løser de stigende menneskelige og samfundsøkonomiske omkostninger ved hospitalsinfektioner. Hvilke nye innovative forretningsmodeller skal der til? Eller hvordan kan man få det sundhedsindustrielle økosystem til at spille bedre sammen? Det er blot nogle af de udfordringer der blev diskuteret ved arrangementet 'Business Insight Workshop', der blev afholdt i residensen i Rom.