Spring til indhold

Møde for de honorære konsuler i Italien og Malta

04.06.2018  14:47
Ambassaden var den 31. maj og 1. juni vært for de danske honorære konsuler i Italien og Malta.

Danmarks ambassade i Italien har i alt 13 honorære konsuler fordelt i Italien og på Malta. Ved siden af deres egentlige erhverv, assisterer de ambassaden, særligt på det konsulære område samt på eksportområdet. Dette betyder, at ambassaden kan nå ud til danskere i det meste af Italien og Malta, når der opstår behov for konsulær assistance.

Dette års konsulmøde startede torsdag aften med en middag for de honorære konsuler samt deres ægtefæller. Ambassadøren benyttede lejligheden til at takke konsulerne for deres uvurderlige indsats for Danmark og for de danske statsborgere, som har haft behov for konsulær assistance.

Dagen efter samledes konsulerne på ambassaden, hvor de blev præsenteret for ambassadens forskellige arbejdsområder, herunder konsulær bistand, kultur og public diplomacy og eksportfremme. Herudover var der også en gennemgang af den politiske situation i Danmark og samarbejdsområder med Italien. Der blev især lagt vægt på, hvordan konsulerne konkret kan bidrage til ambassadens forskelligartede funktioner. Desuden deltog direktøren for Det Danske Institut i Rom, Marianne Pade, som fortalte om instituttets historie, virke og bygning.

Der var en god stemning og konsulernes spørgelyst var stor. Arrangementet sluttede med en frokostbuffet på ambassadens terrasse.Seneste nyt

    Se alle