Spring til indhold

Kulturkalender

Følg med på denne side for at finde oplysninger om danske kulturarrangementer i Italien.

Kender du til et kulturarrangement i Italien med et dansk fokus? Så kontakt endelig kulturmedarbejderen! Ambassaden er altid interesseret i at kende til kulturaktiviteter, der involverer danskere og promoverer gerne på vores sociale medier, hjemmeside, samt kulturkalender. 

 

JANUAR 2019
-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

18. - 26. januar
I AM HERE: Seminar og udstilling med Jeannette Ehlers på BASE Milano. Projektet er kurateret af Martin Rørtoft.

I seminaret og udstillingen I am Here konfronterer Jeannette Ehlers os med fortællinger om Europa, som oftest bliver ignoreret, og tager emner som kolonialisme, migration og menneskehandel op. Jeannette Ehlers’ kunstneriske praksis bevæger sig fra video, fotografi og performance, og i tillæg til et symposium, der sætter spot på kunst som agent for social forandring, udstiller hun to videoværker, The Gaze (2018) og Invisible Empire (2010) på non-profit udstillingsstedet CareOf.

 

Læs mere om – og meld dig til - symposiet her, og find mere info om udstillingen her.

 

 

 

 

 

18. januar – 4. februar
Menneske og Natur i Skandinavien og de Baltiske Lande

 

Den italienske fotograf Luca Berti stiller skarpt på menneske og natur i de nordiske og baltiske lande. Igennem en række sort-hvide analoge fotografier dokumenterer han karakter, arkitektur og landskab i de nordlige landes rurale miljøer i det 21. århundrede.

 

Fondazione Cassa di Risparmio di Carrara, Via Verdi 7 - Carrara

 

 

 

 

 

 

23. januar – 23. marts
Soloudstilling af Astrid Svangren på Quartz Studio i Torino, kurateret af Nina Wöhlk

Her spinning takes place near the mouth / I see what I eat / I eat what I see / It is an eating that is about risk

I sin første soloudstilling i Italien undersøger den dansk-svenske kunstner Astrid Svangren i en stedsspecifik installation farven som selvstændig enhed. Svangren arbejder på kanten af maleriet, og hendes værker er tredimensionelle voluminer af tekstil, genstande og fundne materialer.

Læs mere om udstillingen samt galleriets åbningstider her.

 

 

FEBRUAR 2019
-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

 


10. - 28. februar
Festival Equilibrio – Aurora Boreale på Auditorium Parco della Musica i Rom.

Festival Equilibrio er Auditorium’s årlige festival for samtidsdans, og i 2019 står festivalen og februar på Auditorium i det nordiske tegn. I samarbejde med de nordiske ambassader i Rom, bringer Auditorium nogle af Nordens bedste dansekompagnier til Italiens hovedstad, og viser et udvalg af nordisk dans, kunst og kultur. Oplev blandt andet forestillingen SIREN af Dansk Danseteater, lysinstallationer af Mads Vegas samt lydværker af Jacob Kirkegaard.

Festivalen er støttet af Nordic Culture Point og Nordisk Kulturfond.

10. februar:
Festival åbning med Mats Ek (S) forestilling, og åbning af bl.a. lysværker af Mads Vegas, fotoudstilling af tilblivelsen af Siren, lydinstallation af Jacob Kirkegaard og live projektion af Nordlys på Auditoriums kuppel.

14. februar kl 21.00: Siren forestilling af Dansk Danseteater 

15. februar kl 19.00: Artist talk med kreativ direktør for Dansk Danseteater, Pontus Lidberg og Kunstnerisk leder for dans på Auditorium, Roger Salas.

Læs mere om festivalen og køb billetter her.

 

 

 

9. - 24. februar
Odin Teatret: Træet / L'albero 

Det internationalt anerkendte Odin Teatret giver i februar fire fremvisninger af deres forestilling ”Træet” – L’albero - på Teatro Vascello i Monteverde. Herudover deltager teatret i en række andre aktiviteter forskellige steder i byen, som man ligeledes kan deltage i .

Se det fulde program her.

 

 

 

 

''

28. februar – 12. april
Living Forms – Drawing and Memory, soloudstilling af Signe Kongsgaard Mogensen på det Hollandske Institut for Kunsthistore i Firenze.

Den danske kunstner og kunsthistoriker Signe Kongsgaard Mogensen udstiller en række store tegninger, der er blevet til over en årrække. Kunstneren er optaget af, hvordan tegningerne tilsyneladende, eller fra nogen synsvinkler, lægger sig opad skulpturens formsprog, men samtidig forbliver intimt forbundne med deres materielle væsen: grafitten mod papirets flade, stregen som samtidig er farve og materie.
Udover udstillingen, er Mogensen medarrangør på et seminar der har fokus på tegning, hjernen og synet.

Læs mere om udstillingen her.